Carne de vita cu cartofi
PrinteazaCarne de vita cu cartofi din: carne, telina, morcovi, pastarnac, praz, ceapa, cuisoare, dafin, cartofi, unt, paste, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- 500 g os de vită
- 100 g telină
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 foaie dafin
- 100 g praz
- 1 ceapă roşie
- cuişoare măcinate
- piper boabe
- 500 g cartofi
- 30 g unt
- 100 g paste făinoase (tăiţei laţi)
- sare
Mod de preparare Carne de vita cu cartofi:
Carnea de vită se pune la fiert în apă rece. Când dă în clocot, se îndepărtează spuma şi se adaugă morcovul, păstârnacul, ţelina şi carnea.
Se condimentează cu sare, piper, cuişoare şi foaie de dafin, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe înăbuşit timp de o oră – o oră şi jumătate, amestecându-se din când în când şi îndepărtându-se spuma atuncci când este cazul.
Intre timp, se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se fierb în apă sărată, lăsându-se la fiert până devin făinoşi şi pot fi străpunşi cu furculiţa.
Pastele făinoase se fierb separat, iar când sunt gata se strecoară şi se spală sub jet de apă rece.
După ce carnea a fiert, se scoate din supă, se taie cuburi şi se amestecă apoi cu prazul, călit în prealabil în unt, cartofii şi pastele făinoase.
Supa în care a fiert carnea se strecoară şi se toarnă peste mâncare.
Carnea de vită cu cartofi se serveşte caldă, cu puţină smântână turnată deasupra şi, eventual, ornată cu câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocate mărunt.
Pofta buna!