Carne de vita cu cartofi

Printeaza

Carne de vita cu cartofi din: carne, telina, morcovi, pastarnac, praz, ceapa, cuisoare, dafin, cartofi, unt, paste, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 500 g os de vită
  • 100 g teli­nă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 foaie dafin
  • 100 g praz
  • 1 ceapă roşie
  • cuişoare măcinate
  • piper boa­be
  • 500 g cartofi
  • 30 g unt
  • 100 g paste făinoase (tăiţei laţi)
  • sare

 

Mod de preparare Carne de vita cu cartofi:

Carnea de vită se pune la fiert în apă rece. Când dă în clocot, se îndepărtează spuma şi se adaugă morcovul, păstârnacul, ţelina şi carnea.

Se condimentează cu sare, piper, cuişoare şi foaie de dafin, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe înăbuşit timp de o oră – o oră şi jumătate, amestecându-se din când în când şi îndepărtându-se spuma atuncci când este cazul.

Intre timp, se curăţă cartofii, se ta­ie cuburi şi se fierb în apă sărată, lăsându-se la fiert până devin făinoşi şi pot fi străpunşi cu furculiţa.

Pastele făinoase se fierb separat, iar când sunt gata se strecoară şi se spală sub jet de apă rece.

După ce carnea a fiert, se scoate din supă, se taie cuburi şi se amestecă apoi cu prazul, călit în prealabil în unt, cartofii şi pastele făinoase.

Supa în care a fiert carnea se strecoară şi se toar­nă peste mâncare.

Carnea de vită cu cartofi se serveşte caldă, cu puţină smântână turnată deasupra şi, eventual, ornată cu câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocate mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.