Bulgogi înseamnă în coreeană „carne de foc” şi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. Reţeta are la bază o marinată simplă, din ingrediente de provenienţă asiatică uşor de procurat: sos de soia, mirin (vin de orez), ulei de susan, seminţe de susan, usturoi, ghimbir şi zahăr. Se alege o […]
Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare
PrinteazaCarne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare din: carne de vită, cartofi, cepe, untură, făină, foi de dafin, cuişoare, boabe de piper, sare.
- 500 g carne de vită
- 800 g cartofi
- 2-3 cepe
- 2 linguri untură
- făină
- 1 foaie dafin
- 2 cuişoare
- 4-5 boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Alegi carne macră, o speli bine, o tai în bucăţi şi o sărezi şi piperezi.
Apoi dai carnea prin făină şi o pui la prăjit într-o tigaie clj, ulei încins. 0 laşi până se rumeneşte bine.
Apoi scoţi carnea şi o pui într-o cratiţă, iar în tigaia în care ai prăjit carnea, torni 1 pahar de apă şi laşi să dea un clocot.
Strecori apoi compoziţia din tigaie peste carnea din cratiţă şi mai adaugi 2 pahaire de apă fierbinte.
Acoperi cratiţa cu un capac şi o pui la foc mic să fiarbă înăbuşit timp de 2 ore.
Apoi adaugi peste carne ceapa tăiată mărurnt şi prăjită separat, cartofii tăiaţi în 2-4 părţi, foaie de dafin, cuişoarele şi boabele de piper, iar carnea o mai laşi să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne de vita Bulgogi
Carne de vita Kobe
Iîn Japonia, carnea de vită Kobe se vinde la preţuri piperate, iar iubitorii de vită de pretutindeni o consideră o delicatesă desăvârşită. Este fragedă, aromată şi oferă din belşug un gust descris ca picant, delicios, cu o aromă intensa de carne. Ceea ce face carnea Kobe deosebită este vita din specia Wagyu a rasei negre […]
Carne de vita cu chimen
Carne de vita cu chimen din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 kg ceapă 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare si piper Mod de preparare: Carnea se căleşte […]
Pofta buna!
Carnea de porc e mai buna cu ceapa