Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare

Printeaza

Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare din: carne de vită, cartofi, cepe, untură, făină, foi de dafin, cuişoare,  boabe de piper, sare.

 

Ingrediente:Carne de vita cu ceapa, cartofi si cuisoare

  • 500 g carne de vită
  • 800 g cartofi
  • 2-3 cepe
  • 2 linguri untură
  • făină
  • 1 foaie dafin
  • 2 cuişoare
  • 4-5 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare:

Alegi carne macră, o speli bine, o tai în bucăţi şi o sărezi şi piperezi.

Apoi dai carnea prin făină şi o pui la prăjit într-o tigaie clj, ulei încins. 0 laşi până se rumeneşte bine.

Apoi scoţi carnea şi o pui într-o cratiţă, iar în tigaia în care ai prăjit carnea, torni 1 pahar de apă şi laşi să dea un clocot.

Strecori apoi compoziţia din tigaie peste carnea din cratiţă şi mai adaugi 2 pahaire de apă fierbinte.

Acoperi cratiţa cu un capac şi o pui la foc mic să fiarbă înăbuşit timp de 2 ore.

Apoi adaugi peste carne ceapa tăiată mărurnt şi prăjită separat, cartofii tăiaţi în 2-4 părţi, foaie de dafin, cuişoarele şi boabele de piper, iar carnea o mai laşi să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Carne de vita Bulgogi

Bulgogi înseamnă în coreeană „carne de foc” şi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean. Reţeta are la bază o marinată simplă, din ingrediente de provenienţă asiatică uşor de procurat: sos de soia, mirin (vin de orez), ulei de susan, seminţe de susan, usturoi, ghimbir şi zahăr. Se alege o […]

 

Carne de vita Kobe

Carne de vita Kobe

Iîn Japonia, carnea de vită Kobe se vinde la preţuri piperate, iar iubitorii de vită de pretutindeni o consideră o delicatesă desăvârşită. Este fragedă, aromată şi oferă din belşug un gust descris ca picant, delicios, cu o aromă intensa de carne. Ceea ce face carnea Kobe deosebită este vita din specia Wagyu a rasei negre […]

Carne de vita cu chimen

Carne de vita cu chimen

Carne de vita cu chimen din: carne de vita, ceapa, usturoi, chimen, cimbru, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 kg ceapă 4 căţei usturoi o foaie dafin o linguriţă chimen o linguriţă cimbru 100 ml oţet din vin 80 g bulion 2 linguri ulei sare si piper   Mod de preparare: Carnea se căleşte […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Carnea de porc e mai buna cu ceapa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.