Taitei cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, otet, zahar, sos de soia, ulei, ciuperci, ceapa verde, fasole, taietei, chilli, caju. Ingrediente: 2×220 g carne pentru friptura 50 ml otet de vin roşu 50 g zahăr 3 linguri sos de soia 1 lingură ulei de floarea soarelui 300 g amestec de ciuperci, tăiate felii […]
Carne de vita cu ciuperci si legume
PrinteazaCarne de vita cu ciuperci si legume din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, telina, bureti, supa de vita, vin rosu, frunze de dafin, nucsoara si patrunjel.
- 3 linguri ulei de masline
- 1 kg carne de vita, taiata cuburi mari
- 3 cepe mari, taiate rondele
- 2 teline mici, taiate cubulete
- 30 g bureti uscati
- 400-500 ml supa concentrata de vita, fierbinte
- 300 ml vin rosu
- 2 frunze de dafin
- un praf de nucsoara, proaspat macinata
- 1 legatura de patrunjel, tocat grosier
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o oala cu fundul dublu. Adauga carnea de vita si frige-o la foc iute, intorcand-o din cand in cand, pana se rumeneste uniform.
Scoate pe un platou, apoi frige si restul de carne cu 1 lingura ulei. Scoate din oala, adauga restul de ulei si adauga ceapa si telina. Caleste 10 min pana se inmoaie si se rumenesc.
Intre timp, inmoaie buretii in 100 ml concentrat de vita si lasa sa stea 15 min.
Pune carnea intr-o oala incapatoare, adauga vinul, concentratul de supa ramas si frunzele de dafin si asezoneaza cu sare si piper si un praf de nucsoara.
Adauga buretii inmuiati, pastrand zeama in care s-au inmuiat, apoi strecoara zeama printr-o sita si toarn-o peste carne.
Pune carnea la fiert, lasa sa dea in clocot pana scade putin sosul, apoi acopera cu un capac si fierbe la foc mic 2-3 ore.
La final, adauga patrunjelul si serveste.
Carne de vita cu ciuperci si legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Taitei cu carne de vita si ciuperci
Pofta buna!