Carne de vita inabusita in vin rosu si oregano

Printeaza

Carne de vita inabusita in vin rosu si oregano din: carne de vita, ulei de masline, usturoi, sare, ceapa, morcov, pasta de rosii, sunca de Parma, vin roşu, roşii curăţate de pieliţă, bulion de carne, masline negre si verzi, oregano pisat, piper, amidon alimentar.

Carne_de_vita_inabusita_in_vin_rosu_si_oregano

Ingrediente:

  • 2 felii de friptura la grătar – 200 g
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 lingura pastă de roşii
  • 50 g şuncă de Parma
  • 80 ml vin roşu
  • cantitate mică de roşii curăţate de pieliţă
  • 1/8 l bulion de carne
  • 75 g măsline negre şi verzi
  • 1 lingura oregano pisat
  • piper proaspăt măcinat
  • puţin amidon alimentar

Mod de preparare:

Carnea se lasă să prindă culoare în ulei. Căţeii de usturoi se freacă cu sare, se toacă fin ceapa, morcovul se taie cubuleţe, se adaugă la carne si se prăjesc puţin.

Se amestecă pasta de roşii şi şunca tăiată fin se adaugă şi ele la carne şi se stinge totul cu vin roşu.

Se sfărâmă roşiile şi împreună cu bulionul de carne se toarnă peste carne să o acopere.

Să adaugă măslinele, se acoperă totul şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit cam 50 de minute.

Se adaugă oregano, se drege cu sare şi piper şi se amestecă puţin amidon alimentar pen­tru a se lega compoziţia.

Carnea se serveşte împreună cu sosul.

Carne de vita inabusita in vin rosu si oregano

Carne_de_vita_inabusita_in_vin_rosu_si_oregano

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.