Carne de vita marinata
PrinteazaCarne de vita marinata din: carne de vita, unt, lamaie, smantana, faina, ceapa, radacina de patrunjel, radacina de telina, morcov, otet, piper boabe, foaie de dafin, sare.
- 600 g carne de vita (macra)
- 80 g unt topit
- o lamaie
- 1/2 zeama in care a fiert carnea
- 50 g smantana
- o lingurita faina de grau
pentru marinata:
- 60 g ceapa
- 30 g radacina de patrunjel
- 20 g radacina de telina
- 40 g morcov
- 50 g otet
- 100 g apa
- piper negru boabe
- o foaie de dafin
- sare
Mod de preparare:
Ceapa si radacinile se taie felioare, se adauga celelelte ingrediente pentru marinata, se dau in clocot si se lasa sa se raceasca.
Peste carne de vita netaiata se toarna marinata, se adauga lamaie taita rondele, se acopera cu un servetel inmuiata in marita, se pune intr-un loc rece si se lasa 3 zile.
Carnea se scoate din marinata, se lasa sa se zvante si se prajeste in ulei pana se rumeneste, apoi peste ea se toarna marinata, ca s-o cuprinda pana la jumatate, impreuna cu ceapa, radacinile si zeama.
Se acopera si se pune in cuptor sa se inabuse.
Faina se prajeste pana se rumeneste, se pune smantana si se amesteca pana devine o compozitie omogena, apoi se amesteca cu zeama care a rezultat in urma procesului de inabusire, cu legumele si se fierbe pana se ingroasa.
Sosul se trece prin site, se toarna peste carnea taiata felioare si se pun un pic pe foc, insa nu se aduca pana la fierbere.
Se garniseste cu piure de cartofi. Separat, se serveste varza marinata cu mere.
Carne de vita marinata
Pofta buna!