Carne de vita cu orez si morcovi
PrinteazaCarne de vita cu orez si morcovi din: orez, supa de carne, carne de vita, morcovi, sare, piper, ulei.
- 2 pahare orez
- 1 kg carne de vită
- 2 căni supă de carne
- 500 g carne de vită tocată
- 500 g morcovi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Orezul se spală bine şi se pune la înmuiat, pentru două ore, în apă caldă cu puţină sare. Se spală bine şi se lasă în strecurătoare, să se scurgă.
Carnea mai întâi se fierbe, apoi se prăjeşte uşor în ulei bine încins. în acelaşi ulei se călesc morcovii tăiaţi mărunt şi, când sunt căliţi, se adaugă supa de carne.
Se lasă la foc potrivit până dă în clocot şi se adaugă carnea tocată şi cea fiartă şi prăjită, tăiată cubuleţe.
Se amestecă bine şi se lasă pe foc aproximativ citici minute. Se toarnă orezul şi se lasă, la foc mic, sub capac, până ce toată supa este absorbită de orez.
Se răstoarnă pe un platou, condimentându-se cu puţin piper.
Se serveşte cu garnitură de migdale.
Pofta buna!