Carne de vita cu orez
PrinteazaCarne de vita cu orez din: ulei de masline, ceapa, carne de vita, sos teriyaki, usturoi, orez, ceapa verde, ghimbir murat.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, taiata in felii groase
- 250 g carne de vita
- 4 linguri sos teriyaki
- 1 lingura de ghimbir ras fin
- 1 catel de usturoi, ras fin
- 250 g orez cu bob lung
- 2 fire de ceapa verde, feliate
- ghimbir murat pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa 5 minute la foc mediu, până când se înmoaie. Dă focul mai tare şi adaugă în tigaie carnea de vită. Prăjeşte-o împreună cu ceapa timp de 2 minute. Combină sosul teriyaki cu ghimbirul şi usturoiul şi adaugă amestecul peste carne, alături de 1 lingură de apă. Mai găteşte totul 1-2 minute, apoi îndepărtează tigaia de pe foc.
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi împarte-l în 2 boluri. Pune deasupra lui carnea, ceapa şi sosul, iar la final – ceapa verde. Serveşte mâncarea, dacă vrei, cu ghimbir murat.
Carne de vita cu orez
Pofta buna!