Frittata cu Dovlecei și Ceapă Verde din: oua, dovlecei, ceapa verde, parmezan, ulei, sare, piper, ierburi. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare, dar sățioase, reprezintă alegerea perfectă. Această rețetă îmbină simplitatea și savoarea, fiind ideală pentru micul dejun, prânz sau chiar o cină ușoară. Dovleceii adaugă o textură moale și un gust delicat, în timp ce […]
Carne de vita cu orez
PrinteazaCarne de vita cu orez din: ulei de masline, ceapa, carne de vita, sos teriyaki, usturoi, orez, ceapa verde, ghimbir murat.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, taiata in felii groase
- 250 g carne de vita
- 4 linguri sos teriyaki
- 1 lingura de ghimbir ras fin
- 1 catel de usturoi, ras fin
- 250 g orez cu bob lung
- 2 fire de ceapa verde, feliate
- ghimbir murat pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa 5 minute la foc mediu, până când se înmoaie. Dă focul mai tare şi adaugă în tigaie carnea de vită. Prăjeşte-o împreună cu ceapa timp de 2 minute.
Combină sosul teriyaki cu ghimbirul şi usturoiul şi adaugă amestecul peste carne, alături de 1 lingură de apă. Mai găteşte totul 1-2 minute, apoi îndepărtează tigaia de pe foc.
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi împarte-l în 2 boluri.
Pune deasupra lui carnea, ceapa şi sosul, iar la final – ceapa verde. Serveşte mâncarea, dacă vrei, cu ghimbir murat.
Carne de vita cu orez
Pofta buna!
Frittata cu Dovlecei și Ceapă Verde