Carne de vita in paine
PrinteazaCarne de vita in paine din: oua, faina, ulei, carne de vita, ceapa, sare, piper.
Pentru aluat:
- un ou
- 200 g făină
- 3 linguri ulei
- apă cât să se lege aluatul
Pentru umplutură:
- 800 g carne tocată de vită
- 3 cepe
- 2 ouă
- o lingură apă rece
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară aluatul prin frământarea tuturor ingredientelor, apoi se dă la rece până se prepară umplutura.
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei şi se presară cu sare. După ce s-a înmuiat, se scoate, se lasă să se răcească puţin, apoi se trece prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Se adaugă ouăle bătute bine, sare şi piper, şi se omogenizează.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se pune amestecul de carne la mijloc, se modelează sub forma unei pâini, se acoperă apoi cu aluatul şi se taie surplusul de aluat. Se aşază cu grijă în forma de copt.
Se dă la rece 30 de minute, se unge cu gălbenuş amestecat cu apă, se fac 2-3 găuri în aluat pentru a evita umflarea şi se coace 40-45 de minute.
Pofta buna!