Carne de vita cu pere, prune si patrunjel

Printeaza

Carne de vita cu pere, prune si patrunjel din: pulpa de vita, ceapa, telina, otet, apa, foaie de dafin, usturoi, afine, cuisoare, unt, supa de carne, pere, prune, vin rosu, intaritor pentru sos, zahar, sare, piper si patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • 150 g telina
  • 1/4 l otet
  • 1/2 l apa
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 3 afine
  • 3 cuisoare
  • 30 g unt
  • 1/4 l supa de carne
  • 500 g pere
  • 250 g prune
  • 3 linguri vin rosu
  • 3 linguri de intaritor pentru sos
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se scurge de apă. Ceapa se toacă mărunt. Ţelina se taie bucăţele.

Oţetul, apa, ţelina şi condimentele se fierb, se lasă să se răcească şi se pune amestecul peste carne, apoi se lasă 3 ore la frigider.

Se scoate rcarnea din mari­nată, care se păstrează, se scurge de zeamă, se dă cu sare şi piper, apoi se căleşte bine pe ambele părţi, în unt.

Carnea se pune în 1/4 l marinată si 1/8 l de apă şi se lasă la foc mic, aproximativ 1 oră si trei sferturi.

Intre timp, se strecoară res­tul de supă. Perele si prunele se curăţă şi se taie bucăţele.

Se pun peste carne şi se călesc aproximativ 15 minute la foc mic. Se toarnă vinul roşu se pun şi sarea, piperul şi zahărul.

Carnea se serveşte cu sosul de fructe şi pătrunjel presărat.

 

Carne de vita cu pere, prune si patrunjel

Carne_de_vita_cu_pere_prune_si_patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.