Tocăniță de carne de vită cu ardei gras din: carne tocata de vita, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ardeii grași adaugă o notă dulce și o textură crocantă, iar combinația cu carnea de vită și aromele condimentelor oferă o explozie de gust. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 ardei […]
Carne de vita picanta
PrinteazaCarne de vita picanta din: piper, usturoi, sare, otet, carne de vita.
- 1 linguriţă de piper negru boabe
- 6 căţei de usturoi mari
- 1 vârf de sare
- 4 linguri de oţet din vin roşu
- 600 g carne de vită
Mod de preparare:
Intr-un mojar se pisează 1 linguriţă de piper negru boabe şi 6 căţei de usturoi mari cu 1 vârf de sare până când se obţine o pastă omogenă, apoi se adaugă 4 linguri de oţet din vin roşu.
Se aşază o bucată de 600 g carne de vită într-un vas nemetalic, apoi se freacă peste tot cu pasta. Se lasă la frigider 2-3 ore.
Pentru a o prepara, se aşază o tigaie-grătar pe foc dat la mare. Se scutură marinada de pe carne, care apoi se asezonează cu sare.
Se frige carnea până se reumeneşte – cam 5 minute pe fiecare parte – apoi se pune la cuptorul încins la 200° C/ gaz 7 timp de 5 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocăniță de carne de vită cu ardei gras
Curry de carne de vită cu legume
Curry de carne de vită cu legume din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, ardei, pasta de curry, lapte de cocos, supa de carne, sare, pper, frunze de coriandru. Ingrediente: 500 de grame de carne de vită, tăiată în cuburi 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt […]
Pofta buna!