Carne de vită cu roşii

Printeaza

Carne de vită cu roşii din: fenicul, ardei gras, ardei iute, ardei capia, vin alb demisec, zahar tos, sare, piper, ulei de floarea soarelui si tarhon.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită
  • 3 cepe
  • o bucată de fenicul
  • doi ardei graşi
  • un ardei iute mic
  • un ardei capia
  • 4 roşii
  • 300 ml vin alb demisec
  • o linguriţă de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Carne de vită cu roşii: Cepele şi feniculul se curăţă, se spală, se toacă cubuleţe şi se pun într-un castron.

Ardeii graşi, ardeiul capia şi ardeiul iute se toacă mărunt şi se pun lângă ceapă. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi feniculul şi se călesc până devin aurii.

Se presară ardeii, se călesc încă cinci minute şi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe.

Se condimentează, se adaugă zahărul tos, o cană de apă şi se lasă să fiarbă zece minute.

Carnea de vită se taie bucăţi mici, se bat uşor cu ciocanul de şniţele, se condimentează şi se prăjesc la foc potrivit.

Când sunt aproape gata, se toarnă vinul alb, o cană de apă şi se fierb acoperite cu un capac până scade sosul format.

Se serveşte totul fierbinte, presărat cu tarhon proaspăt tocat.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.