Carne de vită cu sos de ciuperci
PrinteazaO reteta de carne de vita cu sos de ciuperci din: bacon, carne de vita, ulei, unt, faina, smantana, ciuperci murate, sare, otet si zahar.
- 80 g bacon
- 600 g carne de vită
- 50 ml ulei
- 2 linguri de unt
- 2 linguri făină
- 250 ml smântână
- 250 g ciuperci murate în saramură
- sare
- 2 linguri oţet
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se taie baconul fâşii. Se spală carnea, se scurge de apă şi se împănează cu bacon. Se încinge uleiul în tigaie, apoi se prăjeşte uşor carnea, pe ambele părţi. Se toarnă cca 1 litru de apă şi se lasă la foc mic până când se înmoaie carnea complet.
Se scoate carnea şi sie strecoară supa într-o oală.
In altă oală, se topeşte untul şi se presară deasupra făina, amestecând un rântaş. Se toarnă supa şi se amestecă bine. Se fierbe aproximativ 15 minute.
Se adaugă smântână şi ciupercile tăiate bucăţele şi se mai fierbe la foc mic, cca 10 minute. Se asezonează cu sare, zahăr şi oţet.
Se taie carnea felii şi se serveşte cu sosul de ciuperci.
Carne de vită cu sos de ciuperci
Pofta buna!