Carne de vita cu sos de mazare
PrinteazaCarne de vita cu sos de mazare din: carne de vita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline, mazare, unt, usturoi, ardei iute, sare, piper.
- 750 g carne de vita fasonata
- o bucata de ghimbir (2,5 cm)
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
sos:
- 350 g mazare congelata
- 60 g unt
- 2 catei de usturoi
- 1 ardie iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decojeşte şi se rade ghimbirul; se amestecă împreună cu usturoiul pisat, coaja de lămâie rasă, sucul de lămâie şi ulei.
Se spală carnea, se şterge şi se tăvăleşte prin marinata de ghimbir. Se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider peste noapte.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Intr-o tigaie de fontă încinsă se prăjeşte mai întâi carnea de jur-împrejur, cca 1 min.
Apoi se transferă într-o tavă şi se coace la cuptor 30-35 min., în funcţie de gradul de coacere dorit.
Apoi se scoate şi se aşază pe un fund de lemn; se acoperă cu folie transparentă şi se lasă să se odihnească cca 15 min.
Intre timp se prepară sosul: se fierbe mazărea cca 5 min. în apă cu sare; se scurge.’Se adaugă unt şi usturoi pisat; se pasează, se sărează şi se piperează.
La final se adaugă ardei iute tocat. Se lasă să se răcească sosul. Se taie carnea felii şi se serveşte cu sos.
Carne de vita cu sos de mazare
Pofta buna!