Carne de vită cu sote de legume
PrinteazaO reteta de carne de vita cu sote de legume din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, suc de rosii, prez, sare, piper, sos de soia, zahar, ulei, ghimbir, sare si piper.
- 400 g carne de vită (viţel)
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi (roşu şi galben)
- 1 broccoli mic
- 5-6 teci de fasole verde
- 4 linguri ulei
- 5 linguri suc de roşii
- 200 g orez pentru garnitură
- sare
- piper
pentru sosul marinat:
- 6 linguri sos de soia
- 1 linguriţă zahăr
- 3 linguri ulei
- 1 lingură ghimbir proaspăt ras
- sare >
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă, într-un castron mare, ingredientele pentru sosul marinat, se taie carnea bucăţele potrivite, se introduc în sos şi se lasă la marinat peste noapte.
Se scoate carnea din sosul marinat, se rumeneşte uşor, pe toate părţile, în puţin ulei bine încins, apoi se scoate deoparte şi în locul ei se călesc legumele tăiate după preferinţă.
Când s-au înmuiat, se adaugă din nou carnea, câteva linguri de apă cakiă, sosul marinat strecurat, sucul de roşii, sare şi piper, după gust.
Se lasă să fiarbă înăbuşit circa 15 minute, până când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut.
Separat, se fierbe orezul în apă cu sare şi o lingură de ulei, se strecoară şi se serveşte drept garnitură la soteul de legume cu carne.
Carne de vită cu sote de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sote de vita