Carnea o tai de-a lungul fibrei in fasiute subtiri. Pudrezi fasiile de carne cu amidon, apoi picuri peste ele sosul de soia si Sherry-ul.
Adaugi boiaua iute si lasi la marinat in frigider 30 de minute. Speli sparanghelul, cureti de coaja capetele inferioare si le tai in bucatele mici.
Fierbi sparanghelul in apa cu sare circa 10-12 minute, arunci apa si il lasi sa se scurga. Infierbanti o tigaie wok, pui uleiul si calesti carnea pe toate partile, cu miscari rapide.
Amesteci restul ingredientelor, le torni peste carne si mai lasi sa se intrepatrunda gusturile.
Adaugi sparanghelul in tigaie, maresti focul si mai lasi cateva minute.
Pui carnea cu sparanghelul in farfurii si, daca doresti, poti garnisi cu fasiute de legume.
Friptura de vita la gratar cu sparanghel din: friptura de vita, scortisoara, cuisoare, seminte de anason, cardamom, bourbon, smantana, sare, piper, miere, sparanghel,ulei de masline. Ingrediente: 1 buc friptura de vita 1 baton de scortisoara 2 linguri de cuisoare 2 linguri seminte de anason 5-6 pastai de cardamom 90ml bourbon 1 ceasca smantana Sare […]
Muschi de vita la tigaie cu sparanghel din: sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2 lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 C. Amestecati sparanghelul cu […]
O sa incerc si eu reteta voastra, dar intai va propun o reteta de friptura de vita cu sparanghel si sos de vin.
Ingrediente:
800 g carne de vita
sare grunjoasa
piper negru macinat
100 ml vin rosu
75 g unt
o lamaie
salvie
3-4 linguri ulei de masline
busuioc verde
600-800 g sparanghel
50 g unt
o lingurita coniac
Mod de preparare:
Carnea se unge cu untul topit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se presara sare, piper, frunze de salvie si busuioc si se perpeleste 3-4 minute in tava unsa cu ulei.
Dupa ce a capatat o nuanta aurie, se baga in cuptor si se lasa sa se patrunda uniform.
Sparanghelul se opareste 15 minute in apa clocotita cu o lingurita de sare apoi se scoate. Se topeste untul, se adauga coniac, sare, piper si zeama de lamaie. Se toarna peste sparanghel.
Se feliaza carnea si se serveste cu sparanghelul.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
O sa incerc si eu reteta voastra, dar intai va propun o reteta de friptura de vita cu sparanghel si sos de vin.
Ingrediente:
800 g carne de vita
sare grunjoasa
piper negru macinat
100 ml vin rosu
75 g unt
o lamaie
salvie
3-4 linguri ulei de masline
busuioc verde
600-800 g sparanghel
50 g unt
o lingurita coniac
Mod de preparare:
Carnea se unge cu untul topit si se stropeste cu ulei de masline si vin. Se presara sare, piper, frunze de salvie si busuioc si se perpeleste 3-4 minute in tava unsa cu ulei.
Dupa ce a capatat o nuanta aurie, se baga in cuptor si se lasa sa se patrunda uniform.
Sparanghelul se opareste 15 minute in apa clocotita cu o lingurita de sare apoi se scoate. Se topeste untul, se adauga coniac, sare, piper si zeama de lamaie. Se toarna peste sparanghel.
Se feliaza carnea si se serveste cu sparanghelul.