Carne de vită cu vin roşu
PrinteazaCarne de vită cu vin roşu din: unt, ceapa, morcov, telina, usturoi,s alvie, frunza de dafin, pasta de tomate, vin rosu sec, carne de vita, ardei capia, apa, oregano si cartofi.
- 50 g unt
- o ceapa
- un morcov
- o felie de telina
- doi catei de usturoi
- o lingura cu salvie uscata
- o frunza de dafin
- doua linguri cu pasta de tomate
- 750 ml vin rosu sec
- un kg carne de vita
- 3 ardei capia
- un litru apa
- oregano
- cartofi
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie bucăţi mai mari.
Se topeşte untul într-o cratiţă, se pun ceapa, morcovul şi ţelina şi se călesc până devin aurii.
Se adaugă usturoiul şi ardeii capia tăiaţi bucăţi, se călesc două minute, apoi se pune pasta de tomate şi se mai călesc două minute.
Se toarnă vinul şi apa, se fierb 30 de minute, apoi se adaugă carnea de vită tăiată bucăţele.
Se condimentează, se presară salvia uscată şi frunza de dafin şi se fierbe totul până când carnea de vită se înmoaie.
Dacă lichidul scade prea mult, se mai adaugă apă pe parcurs. Se scoate carnea din cratiţă, se lasă să scadă lichidul până devine ca un sos mai gros şi se pune din nou carnea.
Se mai tine doua minute pe foc, apoi se pune in farfurii. Se serveste fierbinte, alaturi de cartofi fierti, totul presarat cu oregano tocat.
Carne de vită cu vin roşu
Pofta buna!