Carne de vita Wellington

Printeaza

Carne de vita Wellington din: muschi de vita, ulei, unt, ciuperci, ficat, ou.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 lingură unt
  • 1,5 kg muşchi de vită
  • 250 g ciuperci mici, tăiate felii
  • 175 g pate de ficat
  • 400 g aluat de foitaj
  • 1 ou bătut

 

Mod de preparare:

Carne de vita Wellington: Incălziţi cuptorul la 220°C. Intr-o tigaie mare se încinge uleiul împreună cu o lingură de unt.

Carnea se rumeneşte la foc iute în grăsimea încinsă, până se colorează uşor, pe toate părţile.

Se pune într-un vas de friptură şi se dă la cuptor 20 de minute.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Ciupercile se călesc în unt, până se înmoaie, apoi se iau de pe foc şi se lasă, de asemenea, la răcit. Apoi se amestecă cu pateul.

Aluatul se întinde într-un dreptunghi cu o grosime de aproximativ 5 mm.

Se unge cu amestecul de ciuperci şi pate, lăsând margini libere de 2,5 cm. Carnea se aşază în mijloc, pe aluat. Marginile aluatului se ung cu o parte din oul bătut.

Aluatul se înfăşoară în jurul bucăţii de carne, rulând capetele în interior şi îndoind marginile sub carne. Se aşază pe hârtie de copt, cu îmbinarea aluatului dedesubt. Se unge cu restul de ou bătut.

Se coace între 50 şi 60 de minute, acoperind rulada, după 25 de minute, cu folie.

După preparare, carnea se lasă 10 minute la răcit, înainte de a fi servită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.