Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară din: fulgi de ovaz, lapte, dovleac, scortisoara, miere, nuci. Începeți ziua cu o notă caldă și confortabilă, savurând un bol de Terci de Ovăz. Această rețetă îmbină aromele bogate de toamnă cu beneficiile nutriționale ale ingredientelor sale, oferind un mic dejun sățios și reconfortant. Perfect pentru zilele răcoroase […]
Carne de vitel cu sfecla
PrinteazaCarne de vitel cu sfecla din: carne de vitel, sfecla, ghimbir, ardei, chimen, ulei, sare, piper.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel, consumată în cantități moderate și în cadrul unei diete echilibrate, poate oferi unele beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său bogat de proteine, vitelul poate ajuta la construirea și repararea țesuturilor. De asemenea, conține fier, care este important pentru formarea globulelor roșii și pentru transportul oxigenului în corp.
Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o mai bună funcție cognitivă și reducerea riscului de deteriorare a creierului asociată cu vârsta.
Ingrediente:
- 3 sfecle crude
- 600 g carne de viţel
- 1/2 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- un ardei gras verde
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 4 lipii
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Carne de vitel cu sfecla: prăjesc seminţele de chimen fără grăsime şi, când devin maronii, se pune uleiul.
lasă să se încingă şi se adaugă ghimbirul şi carnea tăiată bucăţi mici. Apoi se pune sfecla tăiată cubuleţe.
acoperă cu apă şi se lasă la fiert aproximativ o oră, cu capac. Se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt şi se mai lasă 10 minute.
potriveşte de sare şi piper.
serveşte cu lipii şi pătrunjel.
Pofta buna!
Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară