Carne de viţel cu sos vanatoresc

Printeaza

Carne de viţel cu sos vanatoresc – Această rețetă este ideală pentru ocazii speciale sau cine festive, fiind ușor de realizat, dar oferind un gust sofisticat.

Ingrediente

Pentru carne:

  • 600 g carne de vițel (pulpe sau mușchi)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • Sare și piper după gust

Pentru sos:

  • 200 g ciuperci (champignon sau alte tipuri), tăiate felii
  • 200 ml vin roșu (sau alb, după preferințe)
  • 300 ml supă de carne (sau apă)
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1/2 linguriță de rozmarin uscat (sau altă iarbă aromatică)
  • 1 lingură de unt (opțional, pentru un sos mai cremos)

  • Pregătirea ingredientelor: 15 minute
  • Gătirea cărnii: 20-30 minute
  • Prepararea sosului: 15-20 minute
  • Timp total: 50-65 minute

Mod de Preparare

Prepararea cărnii:

Taie carnea de vițel în bucăți potrivite (aproximativ 5-6 cm).

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă carnea de vițel și prăjește-o pe toate părțile până devine rumenă. Scoate carnea din tigaie și las-o deoparte.

Gătirea legumelor:

În aceeași tigaie, adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le timp de 2-3 minute, până devin translucide.

Adaugă ciupercile și continuă să gătești timp de 5-7 minute, până când acestea își lasă apa și devin aurii.

Prepararea sosului:

Pune carnea înapoi în tigaie, adaugă vinul și lasă-l să fiarbă timp de 2-3 minute pentru a se evapora alcoolul.

Adaugă supa de carne, pasta de tomate, frunzele de dafin și rozmarinul. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mic și acoperiți tigaia. Lasă să fiarbă timp de 20-30 de minute, până când carnea devine fragedă.

Finalizarea sosului:

Dacă dorești un sos mai cremos, adaugă untul în ultimele minute de gătire și amestecă bine.

Servirea:

Servește carnea de vițel cu sos vânătoresc caldă, alături de garnituri precum piure de cartofi, orez sau legume la abur.

Se potrivește excelent cu un pahar de vin roșu, care va completa perfect aromele bogate ale preparatului.

Valori Nutriționale (per porție estimativă)

  • Calorii: 400-450 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 20 g
  • Carbohidrați: 10 g
  • Fibre: 2 g

 

Varianta – Carne de viţel cu sos vanatoresc

 

Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt.

Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte.

Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit şi s-a format un sos.

Separat, amesteci 2-3 linguri de făină cu o cană de apă şi torni în cratiţa în care fierbe carnea, adaugi o lingură de oţet şi condiment după gust.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.