Carnea de vita Wellington
PrinteazaLegătura între acest fel de mâncare şi ducele care l-a învins pe Napoleon la Waterloo este oarecum neclară (unii sugerează că ar fi fost unul dintre felurile de mâncare preferate ale ducelui, alţii invocă un bucătar francez care a vrut să profite de pe urma celebrităţii acestuia).
Oricare ar fi legătura, acest fel de mâncare este demn de toată atenţia. Ingredientele folosite – muşchi de vită, trufe, foie gras – sunt printre cele mai costisitoare din categoria lor.
Să nu vă lăsaţi însă intimidaţi, chiar şi versiunea mai modestă – cu pate de raţă, gâscă sau ficat de pui şi ciuperci de pădure – este la fel de spectaculoasă.
Carnea de vită se acoperă cu un strat de pate şi ciuperci călite (sau trufe rase în felii subţiri), apoi se înveleşte strâns într-un foitaj cu unt. în cuptorul încins la temperatură medie, carnea şi aluatul se vor coace simultan, aluatul devenind maroniu şi crocant, în timp ce carnea capătă o culoare rozalie perfectă.
Sucul cărnii va fi reţinut de stratul de aluat şi se va amesteca cu ciupercile şi pateul, formând 0 aromă sublimă şi un plus de consistenţă.