Carnea de vita Wellington

Printeaza

Legătura între acest fel de mâncare şi ducele care l-a învins pe Napoleon la Waterloo este oarecum neclară (unii sugerează că ar fi fost unul dintre felurile de mâncare preferate ale ducelui, alţii invocă un bucătar francez care a vrut să profite de pe urma celebrităţii acestuia).

Oricare ar fi legătura, acest fel de mâncare este demn de toată atenţia. Ingredientele folosite – muşchi de vită, trufe, foie gras – sunt printre cele mai costisitoare din categoria lor.

Să nu vă lăsaţi însă intimidaţi, chiar şi versiunea mai modestă – cu pate de raţă, gâscă sau ficat de pui şi ciuperci de pădure – este la fel de spectaculoasă.

Carnea de vită se acoperă cu un strat de pate şi ciuperci călite (sau trufe rase în felii subţiri), apoi se înveleşte strâns într-un foitaj cu unt. în cuptorul încins la temperatură medie, carnea şi aluatul se vor coace simultan, aluatul devenind maroniu şi crocant, în timp ce carnea capătă o culoare rozalie perfectă.

Sucul cărnii va fi reţinut de stratul de aluat şi se va amesteca cu ciupercile şi pateul, formând 0 aromă sublimă şi un plus de consistenţă.

 

Carnea de vita Wellington

Carnea de vita Wellington

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.