Iepurii de casă au fost aduşi în Anglia de către normanzi în secolul XI, fiind crescuţi atât pentru carnea lor, cât şi pentru piele. Erau ţinuţi în curţi pavate, astfel încât puteau fi prinşi cu uşurinţă.
In decursul următoarelor opt secole, iepurii care au scăpat din îngrăditurile în care erau ţinuţi s-au răspândit pe tot teritoriul Marii Britanii, astfel încât carnea de iepure a devenit o hrană obişnuită şi pentru cei săraci.
Acestă plăcintă se făcea de obicei la strânsul recoltei. Pe măsură ce porumbul era cules, iepurii se adunau în mijlocul lanului, unde ţăranii îi prindeau uşor, cu ajutorul câinilor.
Mai întâi, carnea se taie în bucăţi, apoi se fierbe uşor, la foc mic, împreună cu ceapă, cimbru şi salvie, uneori adăugându-se şi puţină costiţă afumată sau carne de porc.
După ce a fiert destul şi s-a răcit, carnea se pune într-o formă de tartă şi se acoperă cu o foaie de aluat, se unge cu lapte şi se dă la cuptor să se rumenească.
Iepure la cuptor cu masline din: pulpe de iepure, rosii, cartofi, vin, ulei, masline, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de iepure 12 roşii mici 4 cartofi 250 ml vin 5 linguri ulei 150 g măsline o crenguţă cimbru sare piper Mod de preparare: Carnea se rumeneşte în 2 linguri de ulei şi apoi se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.