Friptura de vanat cu cartofi si ardei din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei, coriandru. Ingrediente: 750 g cartofi, tăiaţi sferturi 4 steak-uri de vânat 1 mango, curătat şi tăiat bucăţi mici zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri ulei 2 linguri miere 4 ardei capia copti 1 linguriţă coriandru Mod de […]
Carnea de vanat
PrinteazaCarnea de vânat, cu aroma ei complexă, este foarte potrivită pentru prepararea terinelor şi a pateurilor. Pentru a nu fi prea uscate se introduc şi ingrediente precum untul, untura de porc sau pesmetul înmuiat în smântână.
Valoare nutrițională ridicată:
Carnea de vânat este bogată în proteine și conține o gamă variată de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi fierul, zincul, niacina și vitaminele B12 și B6.
Conține grăsimi sănătoase:
Carnea de vânat este mai slabă decât carnea provenită de la animalele de fermă și are un conținut mai mic de grăsimi saturate. Grăsimile pe care le conține sunt în mare parte grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care pot contribui la sănătatea cardiovasculară.
Bogată în fier:
Este o sursă bună de fier, ceea ce poate ajuta la prevenirea anemiei.
Fără hormoni și antibiotice:
De obicei, animalele sălbatice nu sunt tratate cu hormoni de creștere sau antibiotice, ceea ce face carnea de vânat o opțiune mai curată în comparație cu carne provenită de la animale de fermă.
Diferitele denumiri sugerează cât de mărunt este tocată carnea. Terrines se fac din carne tocată mai mare, slănină şi condimente, amestecul fiind apoi dat la cuptor.
Dintre toate variantele posibile, preferata lui Brillat-Savarin era o galantine cu carne de vânat.
Aceasta se prepară în felul următor: un fazan se dezosează, apoi se umple cu un ficat întreg de gâscă şi două compoziţii cu carne tocată. Prima compoziţie se face din iepure sălbatic, fazan, porc, gâscă şi costiţă de porc.
A doua, din sitari, fazan, ficat de pui, ciuperci şi ceapă şalotâ. Fazanul umplut se rulează şi se îmbracă într-un aluat pufos.
Carnea de vanat
Savurati!
poate iti place si:
Friptura de vanat cu cartofi si ardei
Tocana de vanat cu sos de vin
Tocana de vanat cu sos de vin din: ulei de masline, bacon, carne de vanat, faina, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, telina, napi, ciuperci, cimbru, dafin, boabe de piper, vin rosu, supa de vita. Ingrediente: ulei de masline 1/2 kg de bacon, tocat 2-3 kilograme de carne de vanat , taiata bucati 3-4 linguri de faina […]
Friptura de vanat cu cartofi si mango
Friptura de vanat cu cartofi si mango din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei. Ingrediente: 4 steak-uri de vânat 750 g cartofi, tăiaţi bucatele 1 mango, curăfaf şi tăiat bucăţi mici zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri ulei 2 linguri miere 4 ardei capia copti 1 linguriţă coriandru Mod de […]
Tocana de vanat in sos de vin din: ulei de masline, bacon, carne de vanat, faina, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, telina, napi, ciuperci, cimbru, dafin, boabe de piper, vin rosu, supa de vita, ciocolata neagra. Ingrediente: ulei de masline 1/2 kg de bacon, tocat 2-3 kilograme de carne de vanat , taiata bucati 3-4 linguri […]
Pofta buna!