Carote cu unt
PrinteazaCarote cu unt
- 700 g carote
- 75 g unt
- zeamă de carne sau apă clocotită
- 5 crutoane
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carotele se spală şi se curăţă de crude, cu cuţitaşul, păstrîndu-le forma rotundă. Le putem însă opări, lăsîndu-le să dea cîteva clocote, apoi le lăsăm să se răcească, le scoatem pieliţa cu mîna şi le punem la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi cu puţin unt (cît o migdală).
Punem o bucăţică de unt într-o cratiţă şi o înfierbîntăm. Scoatem carotele, le strecurăm şi le punem în cratiţa cu unt, pe plită, la foc iute. Scuturăm cratiţa de cîteva ori, ca să se învîrtească carotele. Adăugăm zeamă de carne.
Cînd carotele şi-au schimbat culoarea şi au căpătat gust de carne, le dăm sare şi piper. Apoi presărăm pătrunjel tocat.
Scoatem carotele într-o farfurie şi servim cu garnitură de crutoane de piine sau de aluat franţuzesc.
Pofta buna!