Carote cu unt

Printeaza

Carote cu unt

Ingrediente:Carote cu unt

  • 700 g carote
  • 75 g unt
  • zeamă de carne sau apă clocotită
  • 5 crutoane
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carotele se spală şi se curăţă de crude, cu cuţitaşul, păstrîndu-le forma rotundă. Le putem însă opări, lăsîndu-le să dea cîteva clocote, apoi le lăsăm să se ră­cească, le scoatem pieliţa cu mîna şi le punem la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi cu puţin unt (cît o migdală).

Punem o bucăţică de unt într-o cratiţă şi o înfierbîntăm. Scoatem carotele, le strecurăm şi le punem în cratiţa cu unt, pe plită, la foc iute. Scuturăm cratiţa de cîteva ori, ca să se învîrtească carotele. Adăugăm zeamă de carne.

Cînd carotele şi-au schimbat culoarea şi au căpătat gust de carne, le dăm sare şi piper. Apoi pre­sărăm pătrunjel tocat.

Scoatem carotele într-o farfurie şi ser­vim cu garnitură de crutoane de piine sau de aluat franţuzesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.