Carpaccio de caracatiţă
PrinteazaCarpaccio de caracatiţă din: anason, morcovi, telina, praz, sos de soia, ghimbir, caracatita, cardamom, salata, zeama de lamaie, ceapa rosie, capere, ulei de masline si seminte de susan.
- 4 bucăți anason stelat
- 2 morcovi rași mare
- 2 tulpini de țelină tocate mare
- 2 fire de praz tocate mare
- 1 ceașcă sos de soia
- 1 bucățică ghimbir
- 4 picioare de caracatiță
- semințe de cardamom măcinate, după gust
Pentru salată și dressing:
- 1 salată preferată de dvs.
- zeama de la 1 lămâie
- 1 lingură ceapă roșie tocată
- 1 lingură capere tocate mare
- 4 linguri ulei de măsline
- semințe de susan, după gust
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele, exceptând caracatița, la fiert. Se adaugă caracatița și se dă în fiert. Se micșorează focul și se fierbe 40-60 min. Se scoate caracatița și se usucă pe un prosop de bucătărie. Se pun picioarele de caracatiță pe o folie transparentă și se rulează strâns.
Cu un cuțit ascuțit se dau găuri în rolă, ca să iasă excesul de zeamă. Se pune pe o tavă și se răcește 12 ore. Dressingul salatei este același cu cel al caracatiței.
Se prepară dressingul. Se taie caracatița felii și se pun pe farfurii. În mijlocul fiecăreia se amplasează salata. Se toarnă dressingul. Se presară sare, piper proaspăt măcinat și semințe de susan.
Carpaccio de caracatiţă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- carpaccio de caracatita