Carpaccio de caracatiţă

Printeaza

Carpaccio de caracatiţă din: anason, morcovi, telina, praz, sos de soia, ghimbir, caracatita, cardamom, salata, zeama de lamaie, ceapa rosie, capere, ulei de masline si seminte de susan.

Ingrediente:

  • 4 bucăți anason stelat
  • 2 mor­­covi rași mare
  • 2 tulpini de țelină tocate mare
  • 2 fire de praz tocate mare
  • 1 ceașcă sos de soia
  • 1 bucățică ghimbir
  • 4 picioare de caracatiță
  • semințe de cardamom măcinate, după gust

Pentru salată și dressing:

  • 1 salată preferată de dvs.
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 lingură ceapă roșie tocată
  • 1 lingură capere tocate mare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • semințe de susan, după gust

 

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele, exceptând caracatița, la fiert. Se adaugă caracatița și se dă în fiert. Se micșorează focul și se fierbe 40-60 min. Se scoate caracatița și se usucă pe un prosop de bucătărie. Se pun picioarele de caracatiță pe o folie transparentă și se rulează strâns.

Cu un cuțit ascuțit se dau găuri în rolă, ca să iasă excesul de zeamă. Se pune pe o tavă și se răcește 12 ore. Dressingul salatei este același cu cel al caracatiței.

Se prepară dressingul. Se taie caracatița felii și se pun pe farfurii. În mijlocul fiecăreia se amplasează salata. Se toarnă dressingul. Se presară sare, piper proaspăt măcinat și semințe de susan.

Carpaccio de caracatiţă

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • carpaccio de caracatita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.