Carpaccio cu ciuperci
PrinteazaO reteta savuroasa si gustoasa de Carpaccio cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, otet, cimbru, zahar, sare si piper.
- 400 g ciuperci champignon
- 50 ml ulei de masline
- 20 g ceapa
- 1 catel de usturoi
- 5 linguri otet
- 1/2 legatura cimbru
- zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se poate prepara rece sau cald. Pentru carpaccio rece, ciupercile se taie în felii foarte subţiri. Din celelalte ingrediente se prepară un sos cu care se stropesc ciupercile.
Pentru carpaccio cald: se taie ciupercile în felii puţin mai late, se rumenesc pe grill sau în tigaie, se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă de zeamă pe un şerveţel. Se sărează şi se piperează. în ambele variante se prepară un sos vinaigrette: ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.
Se încinge restul de 50 ml de ulei în care se adaugă pe rând ceapa care se prăjeşte 2 min., apoi usturoiul, oţetul şi frunzuliţele de cimbru.
Se condimentează după gust cu sare, piper şi zahăr. Feliile de ciuperci se aşază frumos pe o farfurie, turnând peste ele sosul cald vinaigrette.
Carpaccio cu ciuperci
Pofta buna!