Carpaccio cu ardei umpluţi
PrinteazaCarpaccio cu ardei umpluţi din: pastrama de porc, ardei iute, branza telemea, branza de vaci, migdale, stafide, ceapa, otet, ardei copti, ulei de masline, busuioc, sare, piper, paine neagra.
- 300 g pastrama de porc
- 50 g ardei iute
- 100 g branza telemea
- 100 g branza de vaci
- 100 g migdale
- 50 g stafide
- o ceapa
- o lingura cu otet
- 4 ardei copti
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de masline
- busuioc
- sare
- piper
- paine neagra
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pune la călit în uleiul de măsline încins, se lasă două minute, apoi se adaugă ardeii copţi tocaţi mărunt. Se prăjesc timp de trei minute, se adaugă busuioc, sare şi piper după gust.
Se toarnă oţetul balsamic, vinul alb şi se fierbe la foc mediu până scade sosul şi se îngroaşă puţin. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească. Ardeii iuţi se curăţă de cotor, se opăresc în apă clocotită şi se pun la scurs.
Brânza de vaci se amestecă bine cu brânza telemea rasă şi migdalele tocate mărunt. Se adaugă stafidele tocate mărunt, sare şi piper. Se amestecă, se umplu ardeii şi se pun pe un platou alături de pastrama de porc feliată subţire.
Se servesc imediat, cu felii de paine neagra prajite in cuptor.
Carpaccio cu ardei umpluţi
Pofta buna!