Carpaccio cu aschii de cascaval
PrinteazaCarpaccio cu aschii de cascaval din: muschi de vita, cascaval, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 400 g muschi de vita
- 120 g cascaval proaspat
- 1 lamaie
- 150 ml ulei de masline aromat
- 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii.
Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urina se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece.
Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara aschiile de cascaval , patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.
Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: puneti uleiul intr-o sticla mai mica, adaugati cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobiti sau frunzulite de busuioc si lasati sa se marineze circa o saptamana la loc ferit de lumina.
Pofta buna!