Carpaccio cu roquefort

Printeaza

O reteta delicioasa de carpaccio cu roquefort din: carpaccio de vita, fasole verde, morcovi, dovlecel, hasme, vin, smantana, branza roquefort, branza gorgonzola, ulei extravirgin de masline, sare si piper alb.

Ingrediente:Carpaccio cu roquefort

  • 350 g carpaccio de vită
  • 120 g fasolică verde
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 4 haşme
  • 1 pahar de vin prosecco
  • 1 dl smântână
  • 100 g brânză roquefort
  • 150 g brânză gorgonzola
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi fasolica, morcovii şi do­vlecelul. Fierbeţi legumele nu prea mult în apă sărată, scurgeţi-le şi treceţi-le pe sub un jet de apă rece, să opriţi fierberea. Tăiaţi legumele bucăţele, puneţi-le într-un castro- nel şi dregeţi-le cu un fir de ulei.

Tăiaţi bucăţele brânza roquefort şi gorgon­zola, după ce le-aţi îndepărtat coaja. Curăţaţi şi tocaţi fin haşma şi căliţi-o într-o tigaie cu vinul cam 20 de minute. Turnaţi în tigaie smântână şi daţi în clocot ameste­când încet, apoi adăugaţi brânzeturile şi continuaţi să amestecaţi până obţineţi o cremă omogenă.

Potriviţi de sare şi de piper. Aşezaţi carpaccio pe farfurii, adăugaţi gar­nitura de legume şi sosul călduţ şi serviţi.

Carpaccio cu roquefort

Carpaccio cu roquefort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.