Carpaccio cu roquefort
PrinteazaO reteta delicioasa de carpaccio cu roquefort din: carpaccio de vita, fasole verde, morcovi, dovlecel, hasme, vin, smantana, branza roquefort, branza gorgonzola, ulei extravirgin de masline, sare si piper alb.
- 350 g carpaccio de vită
- 120 g fasolică verde
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 4 haşme
- 1 pahar de vin prosecco
- 1 dl smântână
- 100 g brânză roquefort
- 150 g brânză gorgonzola
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi fasolica, morcovii şi dovlecelul. Fierbeţi legumele nu prea mult în apă sărată, scurgeţi-le şi treceţi-le pe sub un jet de apă rece, să opriţi fierberea. Tăiaţi legumele bucăţele, puneţi-le într-un castro- nel şi dregeţi-le cu un fir de ulei.
Tăiaţi bucăţele brânza roquefort şi gorgonzola, după ce le-aţi îndepărtat coaja. Curăţaţi şi tocaţi fin haşma şi căliţi-o într-o tigaie cu vinul cam 20 de minute. Turnaţi în tigaie smântână şi daţi în clocot amestecând încet, apoi adăugaţi brânzeturile şi continuaţi să amestecaţi până obţineţi o cremă omogenă.
Potriviţi de sare şi de piper. Aşezaţi carpaccio pe farfurii, adăugaţi garnitura de legume şi sosul călduţ şi serviţi.
Carpaccio cu roquefort
Poftă bună!