Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi
PrinteazaO reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din: file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare, piper, cartofi si spanac.
pentru carpaccio:
- 200 g file de dorada
pentru asezonare:
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de chimion
- 1 lămâie
- sare şi piper
pentru clătite:
- 350 g cartofi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g spanac tânăr
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, rade-i pe răzătoarea mare sau cu robotul şi pune-i într-un castron. Unge o tigaie neaderentă cu 1 lingură de ulei, pune pe mijlocul tigăii jumătate din cartofii raşi şi întinde-i cu mâna pe toată suprafaţa tigăii pentru a forma un disc. Coace clătita de cartofi raşi câte 2-3 minute pe fiecare parte. Procedează la fel şi cu cealaltă cantitate de cartofi raşi.
Aşază clătitele de cartofi pe o planşetă şi, cu ajutorul unei forme metalice cu marginea tăioasă, decupează cercuri cu diametrul de 6-7 cm. Trebuie să obţii în total circa 12 cercuri. Aranjează-le pe o tavă unsă şi dă-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180° C, până când devin crocante.
Stoarce lămâia într-un castron, adaugă chimionul măcinat, uleiul, sare şi piper, după gust, şi omogenizează bine. Taie fileul de doradă în mai multe felii subţiri, cu un cuţit ascuţit, pune-le într-o tavă, asezonează-le cu sosul vinegretă preparat anterior şi marinează-le timp de 5 minute.
Când turtiţele de cartofi sunt gata, aranjează-le pe farfurii şi pune deasupra câteva feliuţe subţiri de carpaccio de doradă, presărate cu puţin chimion. Aşază alături câteva frunze de spanac asezonat cu ulei de măsline şi puţină sare. Serveşte imediat.
Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi
Poftă bună!