Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze
PrinteazaO reteta delicioasa de carpaccio de foie gras marinat pe salata cu otet de coacaze din: foie gras, sare, zahar, vin alb de desert, boabe de piper, brandy, coacaze, zahar, otet, vin alb, ulei de masline extravirgin, fetica sau rucola si sare.
- 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă
- 2 pumni de sare
- 2 linguri zahăr
- 100 ml vin alb de desert
- câteva boabe de piper
- 150 ml brandy
pentru oţetul de coacăze:
- 2 coşuleţe cu coacăze (circa 400 g)
- 30 g zahăr
- 30 ml oţet
- 100 ml vin alb
pentru salată:
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 250 g fetică (sau rucola)
- sare
Mod de preparare:
Lasă ficatul întreg, îndepărtează-i grăsimea şi firişoarele de sânge; este bine să scoţi vena de la ficat pentru ca preparatul să nu capete un gust amar. Presară câteva boabe de piper zdrobit, sarea şi zahărul.
Pune într-un vas 100 ml vin alb de desert, 150 ml de brandy şi toarnă lichidul peste bucata de foie gras. Lasă-1 să se marineze timp de 48 de ore în vasul acoperit, amestecând din când în când pentru a prinde un gust uniform.
Scoate ficatul din lichid şi zvântă-1 uşor. Pune lichidul de la marinată într-o oală şi fierbe-1 20 de minute, apoi trece-1 printr-o strecurătoare sau printr-o sită şi lasă-1 să se răcească.
Amestecă în blender ingredientele pentru oţetul de coacăze, toarnă uleiul şi puţină sare şi amestecă bine până vei obţine o vinegretă. Spală bine frunzele de fetică sau de rucola, zvântă-le şi aşază-le pe un platou.
Taie felii subţiri ficatul, aşază-le peste frunzele de fetică sau de rucola şi stropeşte totul cu câteva picături de oţet de coacăze.
Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze
Pofta bună!