Carpaccio de legume
PrinteazaCarpaccio de legume din: morcov, pastarnac, broccoli, sare, sfecla, dovlecel, castravete, piper, coriandru, usturoi, ulei, parmezan, lamaie.
- 1 morcov
- 1 păstârnac mic (sau 1 rădăcină de pătrunjel)
- 1 broccoli mic
- sare
- 1 sfeclă mică
- 1/2 de dovlecel
- 1/2 de castravete de salată
- piper
- câte 1/2 de legătură de coriandru şi de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 250 ml ulei de măsline
- 100 g parmezan
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Morcovul şi păstârnacul se cojesc. Bucheţelul de broccoli se spală şi se lasă la scurs. Legumele se opăresc apoi 3-4 minute în apă clocotită cu sare.
Sfecla roşie se spală şi se fierbe până când se înmoaie, apoi se trece rapid sub jet de apă rece şi se curăţă de coajă. Dovlecelul şi castravetele se descojesc, se spală şi se şterg.
Toate legumele se taie felii foarte subţiri sau se toacă. Se aranjează după aceea pe 4 farfurii şi se asezonează cu sare şi piper.
Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se amestecă cu usturoiul. Se adaugă 200 ml de ulei şi se pasează cu mixerul vertical. Când pasta este omogenă, şe sărează şi se piperează, iar sosul pesto rezultat astfel se repartizează în farfurii.
Parmezanul se toacă fin sau se rade. Se încinge o tigaie fără grăsime şi se presară în ea pe rând patru porţii de parmezan. Acesta se prăjeşte până când s-a topit complet.
După aceea, se scoate din tigaie, se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie şi se repartizează peste carpaccio (rupt în bucăţele potrivite).
La final, se stropeşte cu zeamă de lămâie si cu restul uleiului de măsline.
Carpaccio de legume
Pofta buna!