Carpaccio de pepene galben cu lamaie verde
PrinteazaCarpaccio de pepene galben cu lamaie verde din: pepeni, sirop de artar, lamaie verde.
- 2 pepeni mici
- 3 linguri de sirop de arţar
- 1 lămâie verde
Mod de preparare:
Luaţi trei benzi de coajă de pe lămâie. Puneţi-le într-o cratiţă mică cu apă clocotită timp de 30 de secunde, scurgeţi, repetaţi operaţia cu apă curată şi scurgeţi din nou. Tăiaţi coaja în fâşii fine.
Tăiaţi pepenii în patru şi eliminaţi sâmburii, îndepărtaţi coaja, apoi tăiaţi fiecare bucată în felii foarte subţiri pe care le aşezaţi pe farfurii.
Amestecaţi zeama de lămâie cu coaja tăiată fin şi cu siropul de arţar, turnaţi peste pepene şi serviţi.
Pofta buna!