Carpaccio de peşte cu roşii cherry
PrinteazaO reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 700 g carpaccio de peşte-spadă
- 12 roşii cherry
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de oregano uscat
- câteva frunze de pătrunjel
- 1/z pahar de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru, boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi roşiile, scoateţi-le codiţa, feliaţi-le rotund foarte subţire, puneţi-le deoparte.
într-un castronel, amestecaţi bine sucul de lămâie strecurat, uleiul de măsline, un praf de sare şi unul de piper. Adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat, oregano şi usturoiul zdrobit, însă necurăţat. încălziţi sosul acesta în bain-marie circa 10 minute, amestecând continuu.
Aşezaţi pe farfurii peştele-spadă, iar deasupra aranjaţi rondelele de roşii. Stropiţi totul cu sosul din care aţi scos usturoiul, apoi serviţi.
Carpaccio de peşte cu roşii cherry
Poftă bună!