Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie
PrinteazaO reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din: porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov, telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi şi cu ficăţeii lor alături
- 120 g ficat de gâscă crud
- 6 cepe roşii feliate
- 2 linguri de Marsala sec
- 1 pahar de vin roşu robust, învechit
- 1 morcov tăiat rondele
- 1 tulpină de ţelină tăiată rondele
- 1 pahar de supă de legume
- 1/2 l de supă de carne
- 1 nucă mică de unt
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Dezosaţi porumbeii scoţându-le şi oasele din pulpe. Tăiaţi bucăţi carcasele şi rumeniţi-le în tigaie cu puţin ulei. Săraţi, adăugaţi ţelina, morcovul şi cepele, mai căliţi câteva minute, apoi stropiţi cu vin. Lăsaţi-l să se evapore uşor, puneţi capacul şi înăbuşiţi la foc potrivit cam 1 oră şi jumătate, adăugând, dacă e necesar, câteva linguri de supă de legume. Treceţi compoziţia printr-o sită rară şi potriviţi de sare şi de piper.
Umpleţi pulpele porumbeilor cu ficat de gâscă crud, după ce l-aţi sărat puţin. Coaseţi-le şi puneţi-le 5 minute în supa de carne în timp ce clocoteşte.
Rumeniţi ficăţeii de porumbel în unt, stropiţi-i cu Marsala. Lăsaţi vinul să se evapore puţin, apoi stropiţi cu două linguri de supă. Daţi în clocot câteva secunde, după care treceţi totul prin sită. Potriviţi de sare şi de piper.
Incingeţi un fir de ulei în tigaie şi rumeniţi pieptul porumbeilor la foc mare câteva minute, în aşa fel încât carnea să rămână crudă în interior. Apoi tăiaţi-l felii subţiri, aranjaţi-l pe farfurii fierbinţi şi garnisiţi cu sosul din ficăţei. Puneţi alături pulpele umplute feliate, puţină ceapă călită şi completaţi cu câteva picături de ulei.
Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie
Poftă bună!