Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul

Printeaza

O reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul

  • 400 g somon foarte proaspat
  • 150 g untisor
  • 2 feniculi
  • 2 fire de marar
  • 10 fire de arpagic verde
  • sucul de la 1 lamaie
  • 4 linguri de ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi somonul felii foarte subţiri şi aşezaţi-le pe o farfurie. Presăraţi deasupra lor mărar şi fire de arpagic verde spălate şi tăiate mărunt. Stropiţi carpaccio cu sucul de la o jumătate de lămâie, potriviţi de sare şi de piper, apoi lăsaţi-l să stea deoparte 20 de minute.

între timp, spălaţi şi curăţaţi feniculul şi tăiaţi-l felii subţiri. Spălaţi şi scurgeţi bine utişorul. Puneţi aceste două ingrediente într-o străchi- nuţă şi turnaţi peste un sos pregătit din sucul celeilalte jumătăţi de lămâie amestecat cu ulei extravirgin de măsline, un praf de sare şi unul de piper. Amestecaţi bine.

Serviţi pe farfurii feliile de somon marinat cu garnitură de salată de untişor şi fenicul.

Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul

Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.