Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul
PrinteazaO reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 400 g somon foarte proaspat
- 150 g untisor
- 2 feniculi
- 2 fire de marar
- 10 fire de arpagic verde
- sucul de la 1 lamaie
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi somonul felii foarte subţiri şi aşezaţi-le pe o farfurie. Presăraţi deasupra lor mărar şi fire de arpagic verde spălate şi tăiate mărunt. Stropiţi carpaccio cu sucul de la o jumătate de lămâie, potriviţi de sare şi de piper, apoi lăsaţi-l să stea deoparte 20 de minute.
între timp, spălaţi şi curăţaţi feniculul şi tăiaţi-l felii subţiri. Spălaţi şi scurgeţi bine utişorul. Puneţi aceste două ingrediente într-o străchi- nuţă şi turnaţi peste un sos pregătit din sucul celeilalte jumătăţi de lămâie amestecat cu ulei extravirgin de măsline, un praf de sare şi unul de piper. Amestecaţi bine.
Serviţi pe farfurii feliile de somon marinat cu garnitură de salată de untişor şi fenicul.
Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul
Pofta buna!