Carpaccio de vara
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de carpaccio de vara din: carpaccio de vita, maioneza, rucola, untisor, salata, cimbrisor, lamaie, otet balsamic si boabe de piper negru.
- 400 g carpaccio de vită
- 250 g maioneză
- 200 g rucola, untişor şi salată
- 2 haşme mici
- cimbrişor
- 1 lămâie
- oţet balsamic
- 4-5 boabe de piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele şi tocaţi-le mărunt; spălaţi şi tocaţi cimbrişorul. Amestecaţi-le într-un castronel cu maioneza, sucul de la o lămâie şi o linguriţă de oţet balsamic.
Zdrobiţi uşor boabele de piper şi adăuga- ţi-le la maioneza aromatică. Păstraţi în frigider sosul pregătit până în momentul servirii.
Spălaţi şi uscaţi cu grijă rucoia, untişorul şi salata. Aranjaţi pe farfurii feliile subţiri de carpaccio şi salatele, apoi dregeţi cu maioneza.
Carpaccio de vara
Poftă bună!