Foie Gras – Deliciu Franțuzesc din: ficat de rata, sare, piper negru, vin alb dulce, zahar, unt, bagheta. Rețeta de foie gras, care înseamnă “ficat gras” în limba franceză, are origini în Egiptul Antic și a fost rafinată de-a lungul timpului în Franța, devenind o delicatesă celebră în gastronomia mondială. Ingrediente: 500g de ficat de […]
Carpaccio de legume si confit de foie gras
PrinteazaCarpaccio de legume si confit de foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g de foie gras
- 300 g de dovleac
- 300 g de dovlecel
- 300 g de ţelină
- 1 l supă-bază de raţă
- 50 g de ciuperci
- oţet balsamic
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele de sezon, tăiati-le în felii şi puneţi-le într-o tigaie cu ulei de măsline, sare şi piper.
Puneţi capacul şi fierbeţi până când vor fi gătite, dar încă suficient de crocante.
Fierbeţi supa-bază de raţă până scade, adăugaţi uleiul de măsline şi oţetul balsamic, apoi răsturnaţi aici ciupercile.
Treceţi la prezentare: aşezaţi legumele sub formă de corolă, daţi aromă cu supa-bază de raţă scăzută, întindeţi deasupra o felie de foie gras şi garnisiţi cu ierburi aromatice.
Carpaccio de legume si confit de foie gras
Pofta buna!
Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii
Foie Gras – Istoria, beneficiile nutriționale si contraindicatii. Istoria foie gras are origini îndepărtate, datând de mii de ani în urmă, și este asociată cu bucătăria franceză. Termenul “foie gras” provine din limba franceză și înseamnă “ficat gras”. Acest preparat culinar este celebru pentru modul în care ficatul gâștei sau raței este crescut și gătit […]