Palinca: O privire asupra tradiției și distilării. Pălinca este o băutură alcoolică tradițională din România și Ungaria, obținută prin fermentarea și distilarea fructelor. Deși este adesea asociată cu prunele, pălinca poate fi făcută și din alte fructe, cum ar fi mere, pere, vișine și caise. Istorie: Originea pălincii este înconjurată de mister, dar se crede […]
Carpaccio de manzat cu legume
PrinteazaCarpaccio de manzat cu legume din: carpaccio de manzat, morcovi, telina, napi, patrunjel, rozmarin, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g carpaccio de mânzat
- 150 g morcovi
- 100 g ţelină
- 150 g napi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură rozmarin
- 1 lămâie
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă coaja de pe lămâie, taie-o fâşii mici şi subţiri, apoi stoarce lămâia. Spală şi taie ţelina, napii şi morcovii.
Spală pătrunjelul şi rozmarinul, curăţă frunzuliţele şi toacă-le.
Fierbe timp de 8 minute morcovii, ţelina şi napii. Adaugă sucul de lămâie şi continuă fierberea încă 2 minute, apoi scoate legumele.
Pune feliile de carpaccio într-un vas termorezistent, condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei.
Pune peste ele legumele fierte. Aşază vasul în cuptorul încălzit la 200° C pentru 3 minute şi serveşte preparatul fierbinte.
Carpaccio de manzat cu legume
Poftă bună!
Palinca: O privire asupra tradiției și distilării
Incoming search terms:
- carpaccio de manzat