Carpaccio cu sparanghel

Printeaza

Carpaccio cu sparanghel din: sparanghel, zeama de lamaie, portocale, smantana, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Carpaccio_cu_sparanghel

  • 400 g sparanghel alb
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 portocale
  • 2 linguri de creme fraîche
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de oţet cu tarhon
  • 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se spală şi se curăţă de coajă şi de capetele lemnoase.

Tijele curăţate se opăresc apoi circa 5 minute în apă clocotită, după care se taie felii subţiri (pe lung).

Feliile de sparanghel se aranjează în farfurii şi se stropesc cu 2 linguri de zeamă de lămâie.

Portocalele se curăţă de coajă şi de pieliţele albe din interior şi se filetează. Zeama se colectează.

Se amestecă crqme fraîche, smântână, oţetul, uleiul, sucul deportocale şi zeama de lămâie rămasă, apoi sosul se condimentează cu sare şi piper.

Fileurile de portocale se aranjează peste feliile de sparanghel, iar pe deasupra se repartizează sosul.

Carpaccioul se poate servi împreună cu felii de şuncă şi cu pâine albă proaspătă.

Carpaccio cu sparanghel

Carpaccio_cu_sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!


 

Poate te intereseaza si:

Carpaccio de vita cu vin

Carpaccio de vita cu vin

Carpaccio de vita cu vin din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline, vin alb, menta, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei (zucchini) 4 linguri ulei de măsline 1/2 pahar vin alb câteva frunze de mentă sare şi piper alb   Mod de preparare: Aranjează feliile […]

Carpaccio de legume cu foie gras

Carpaccio de legume cu foie gras

Carpaccio de legume cu foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic  ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spălaţi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.