Carpaccio de vita cu vin din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline, vin alb, menta, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei (zucchini) 4 linguri ulei de măsline 1/2 pahar vin alb câteva frunze de mentă sare şi piper alb Mod de preparare: Aranjează feliile […]
Carpaccio cu sparanghel
PrinteazaCarpaccio cu sparanghel din: sparanghel, zeama de lamaie, portocale, smantana, ulei, sare, piper.
- 400 g sparanghel alb
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 2 portocale
- 2 linguri de creme fraîche
- 2 linguri de smântână
- 2 linguri de oţet cu tarhon
- 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sparanghelul se spală şi se curăţă de coajă şi de capetele lemnoase.
Tijele curăţate se opăresc apoi circa 5 minute în apă clocotită, după care se taie felii subţiri (pe lung).
Feliile de sparanghel se aranjează în farfurii şi se stropesc cu 2 linguri de zeamă de lămâie.
Portocalele se curăţă de coajă şi de pieliţele albe din interior şi se filetează. Zeama se colectează.
Se amestecă crqme fraîche, smântână, oţetul, uleiul, sucul deportocale şi zeama de lămâie rămasă, apoi sosul se condimentează cu sare şi piper.
Fileurile de portocale se aranjează peste feliile de sparanghel, iar pe deasupra se repartizează sosul.
Carpaccioul se poate servi împreună cu felii de şuncă şi cu pâine albă proaspătă.
Carpaccio cu sparanghel
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Carpaccio de legume cu foie gras
Carpaccio de legume cu foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă, ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Spălaţi […]
Pofta buna!