Carpaccio de vita cu menta din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sec câteva frunze de mentă sare şi piper […]
Carpaccio de ton
PrinteazaCarpaccio de ton din: ulei de masline, aragic, lamai, ardei iute, sare, piper, marar, ton proaspat, seminte de mac.
Pentru sos:
- 5 linguri ulei de masline
- 18 fire de arpagic
- 2 lamai verzi
- 2 varfuri de cutit de ardei iute pudra
- sare,
- piper
Pentru carpaccio:
- 3 bulbi de marar
- 1 lamaie
- 1 ardei rosu
- 1 galben sau oranj
- 300 g ton proaspat
- 3 lingurite de seminte de mac
Mod de preparare:
Se prepara sosul: intr-un bol mare, se varsa uleiul de masline, sucul lamaie, arpagicul taiat marunt, sare si ardeiul iute.
Se amesteca si se pune deoparte.
Se frig ardeii pe gratar, se decojesc si apoi se curata.
Se taie in doua, se scot coditele, se curata de samburi si se taie in cubulete mici.
Se curata bulbii de marar, se taie o jumatate de centimetru de la cotor, se elimina prima foita fibroasa, apoi se desprind restul foilor pana la interior. Se freaca partile decupate cu lamaie.
Se taie tonul cu un cutit ascutit, in felii fine.
Se pun pe foile desprinse de pe bulbii de marar, se adauga cateva bucatele mici de ardei si se presara semintele de mac.
Se serveste imediat, cu sosul scos de la frigider si pus pe fiecare felie de carpaccio.
Carpaccio de ton
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Carpaccio de somon cu avocado
Carpaccio de somon cu avocado din: file de somon, creveti, rosii, avocado, unt, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 fâşii de file de somon 8 creveti decorticati semipreparaţi 2 roşii 1 avocado 50 g unt cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Decojeşti fructul de avocado şi speli roşia. Tai roşia în sferturi, iar avocado […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- carpaccio de ton