Carpaccio este o mâncare italiană clasică care constă în felii foarte subțiri de carne crudă, în general carne de vită sau pește, servite ca aperitiv sau gustare. Iată o scurtă istorie a originii și evoluției carpaccio: Originea Carpaccio: Carpaccio a fost creat pentru prima dată în anii ’50 de […]
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridiche si soia
PrinteazaCarpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridiche si soia din: file de vită, ghimbir proaspăt, ardei iuţi proaspeţi, ridichi, coriandru, ulei de susan, sos de soia, lamaie.
Ingrediente:
- 1,5 kg file de vită
- 1 mână de ghimbir proaspăt, tăiat în felii foarte subţiri
- 3 ardei iuţi proaspeţi, tocaţi mărunt, fără seminţe
- 1 mână bună de ridichi, tăiate în felii subţiri
- 1 mână mică de frunze proaspete de coriandru
- ulei de susan
- sos de soia
- sucul de la 2 lămâi
Mod de preparare:
După ce aţi preparat carnea de vită, adunaţi laolaltă feliile de ghimbir şi tăiaţi-le fideluţă.
Presăraţi-le la întâmplare deasupra cărnii de vită, alături de ardeii iuţi, ridichi şi coriandru.
Turnaţi peste ele foarte puţin ulei de şusan, ceva sos de soia şi sucul proaspăt de lămâie, asigurându-vă că fiecare felie de carne beneficiază de toate aceste ingrediente.
Carpaccio de vita cu ardei iute, ghimbir, ridiche si soia
Pofta buna!
poate iti place si:
Carpaccio – Istorie, evolutie si variante
Carpaccio de vită – Rețetă delicioasă și ușor de preparat
carne de vita, ulei de masline extravirgin, parmezan, suc de lamaie, sare, piper, frunze de rucola Este o mâncare sofisticată și savuroasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona prietenii și familia. Ingrediente: 200g carne de vită de cea mai bună calitate, […]
Pofta buna!
Trebuie sa fie tare bun 🙂