Carpaccio de vită cu dovlecei

Printeaza

Carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb.

Ingrediente:

  • 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri)
  • 4 dovlecei mici (zucchini)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • câteva frunze de mentă
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline.

Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cu­ţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.

Intre timp, încălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute. Scurge dovleceii de apă (foto 2), aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 3 minute.

Lasă câteva minute preparatul să se odihnească, apoi serveşte-1 aromat cu frunze de mentă proaspătă.

 

Carpaccio de vită cu dovlecei

Poftă bună!

 

 

Napul sau napii: Proprietati, beneficii si retete delicioase

Napul sau napii: Proprietati, beneficii si retete delicioase. Planta numită comun “nap” sau “napi” se referă la varietățile de Brassica napus, care fac parte din familia Brassicaceae. Această plantă este cunoscută și sub denumirea de varză albă sau rapă în unele regiuni. Napul este cultivat pentru rădăcinile sale comestibile, care sunt bogate în nutrienți și […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.