Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, otet de vin rosu. Ingrediente: 500g fasole boabe uscată (de preferat fasole albă) 2 cepe mari, tocate mărunt 3 căței […]
Carpaccio de vită cu dovlecei
PrinteazaCarpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri)
- 4 dovlecei mici (zucchini)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb sec
- câteva frunze de mentă
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline.
Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.
Intre timp, încălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute. Scurge dovleceii de apă (foto 2), aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 3 minute.
Lasă câteva minute preparatul să se odihnească, apoi serveşte-1 aromat cu frunze de mentă proaspătă.
Carpaccio de vită cu dovlecei
Poftă bună!
Napul sau napii: Proprietati, beneficii si retete delicioase
Napul sau napii: Proprietati, beneficii si retete delicioase. Planta numită comun “nap” sau “napi” se referă la varietățile de Brassica napus, care fac parte din familia Brassicaceae. Această plantă este cunoscută și sub denumirea de varză albă sau rapă în unele regiuni. Napul este cultivat pentru rădăcinile sale comestibile, care sunt bogate în nutrienți și […]