Carpaccio de vita cu parmezan si busuioc
PrinteazaCarpaccio de vita cu parmezan si busuioc din: carne crudă de vită, parmezan proaspăt, busuioc sau rucola, cartofi albi, supă de legume, muştar, sare, piper.
Ingrediente pentru carpaccio:
- 800 g carne crudă de vită
- 200 g parmezan proaspăt
- 400 g frunze de busuioc sau rucola
Ingrediente pentru piure de cartofi:
- 300 g cartofi albi fierţi
- 200 ml supă de legume
- 5 linguri muştar
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spală bine carnea şi se taie felii subţiri. Se aşază între două straturi de hârtie de copt şi se bate cu bătătorul de şniţele.
Se pasează cartofii fierţi, cu supa de legume. Se adaugă muştarul şi se amestecă, obţinându-se o cremă omogenă.
Se repartizează carpaccio pe farfurii şi se condimentează cu sare şi piper; se repartizează deasupra câte o porţie de piure.
Se ornează cu verdeaţă şi se presară deasupra fulgi de parmezan.Se serveşte imediat, eventual cu pâine baghetă prăjită.
Carpaccio de vita cu parmezan si busuioc
Pofta buna!