Carpaccio de vită cu rucola și parmezan

Printeaza

Carpaccio de vită cu rucola și parmezan din: carne de vita, rucola, parmezan, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fulgi de ardei iute. Carpaccio este o mâncare originară din Italia, care impresionează prin eleganța și simplitatea sa.

 

 

Ingrediente:

  • 200g de carne de vită de calitate (file mignon sau chateaubriand)
  • 50g de rucola proaspătă
  • 30g de parmezan, tăiat în felii subțiri
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Fulgi de ardei iute sau alune tocate (opțional)

 

 

Mod de preparare:

Începeți prin a congela o bucată de carne de vită de calitate (file mignon sau chateaubriand) pentru aproximativ 1-2 ore, pentru a o face mai ușor de tăiat subțire. Acest lucru va permite să tăiați carnea în felii foarte subțiri.

După ce carnea este suficient de tare, scoateți-o din congelator și tăiați-o cu un cuțit ascuțit în felii foarte subțiri.

Aranjați feliile de carne pe o farfurie mare sau pe farfurii individuale, acoperind întreaga suprafață.

Presărați deasupra carnei o mână de rucola proaspătă și câteva felii subțiri de parmezan.

Rucola va adăuga un gust ușor picant, în timp ce parmezanul va oferi o notă sărată și delicioasă.

Pregătiți un dressing simplu din ulei de măsline, suc proaspăt de lămâie, sare și piper. Stropiți dressingul peste carpaccio.

Opțional, puteți adăuga și niște fulgi de ardei iute sau alune tocate pentru un plus de textură și gust.

Serviți imediat și savurați acest preparat delicios

 

Carpaccio de vită cu rucola și parmezan

Informații nutriționale (valori aproximative pentru întreaga rețetă):

  • Calorii: 400 kcal
  • Carbohidrați: 2g
  • Proteine: 30g
  • Grăsimi: 30g

 

 

Această rețetă de carpaccio de vită cu rucola și parmezan combină gustul delicat al cărnii de vită subțire tăiate cu savoarea ușor picantă a rucola și sarea parmezanului, aducând în farfurie o explozie de arome.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Carpaccio de vita cu vin

Carpaccio de vita cu vin

Carpaccio de vita cu vin din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline, vin alb, menta, sare si piper alb.   Ingrediente: 500 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei (zucchini) 4 linguri ulei de măsline 1/2 pahar vin alb câteva frunze de mentă sare şi piper alb     Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.