Chutney: De la Tradiție la Globalizare – Chutney-ul este un preparat culinar care transcende barierele culturale și geografice, oferind un amestec complex de arome și texturi care completează o varietate de mâncăruri. Deși originar din India, chutney-ul a călătorit de-a lungul secolelor și a fost adoptat și adaptat de numeroase culturi, devenind un element esențial […]
Carpaccio de vita cu salata asortata
PrinteazaCarpaccio de vita cu salata asortata din: carpaccio, busuioc, salata, otet balsamic, vin rosu sec, zahar ulei de masline, parmezan, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g carpaccio
- 30 g busuioc proaspat
- 400 g salata proaspata asortata
- 50 g otet balsamic
- 50 ml vin rosu sec
- 20 g zahar
- 30 ml ulei masline
- 40 g parmezan
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Pe o farfurie se aseaza cateva frunze de busuioc peste care se aseaza carpaccio.
Peste carpaccio, in mijloc se pune amestecul de frunze de salata, iar din otetul balsamic, zaharul si vinul rosu se face la cald o reductie, care dupa racire se adauga peste carpaccio.
La sfarsit se adauga si uleiul de masline impreuna cu parmezanul ras si piperul proaspat macinat.
Carpaccio de vita cu salata asortata
Pofta buna!
Oaie la Gratar cu Ierburi Aromatice
Oaie la Gratar cu Ierburi Aromatice: un fel de mancare rafinat si savuros. Aceasta reteta imbina fragezimea carnii de oaie cu aromele intense ale ierburilor proaspete, oferind un gust deosebit si o experienta culinara de neuitat. Carnea de oaie este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru dezvoltarea si repararea muschilor. De […]