Carpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan
PrinteazaCarpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan din: rădăcină de sfeclă tânără, ulei de măsline, otet balsamic, sare şi piper negru, file de vită, hrean proaspăt ras sau pastă de hrean, creme fraîche, oţet din vin alb, lamaie, cardama, parmezan.
- 680 g rădăcină de sfeclă tânără
- ulei de măsline
- aproximativ 10 linguri de otet balsamic
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1,5 kg file de vită
- 100 g hrean proaspăt ras sau pastă de hrean
- 200 g creme fraîche
- puţin oţet din vin alb
- sucul de la 1 lămâie
- 3 mâini bune de cardama
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz.
Spălaţi şi răzuiţi sfecla, tăiaţi-i terminaţiile şi introduceţi-o într-o tavă pentru copt împreună cu puţin ulei, oţet balsamic, sare şi piper.
Acoperiţi cu folie de staniol şi coaceţi până ce s-a frăgezit.
Timpul necesar gătitului depinde de mărimea căpăţânilor de sfeclă.
După ce aţi preparat carnea de vită, presăraţi sfecla la întâmplare (fie întreagă, fie tăiată în jumătăţi sau în sferturi, în funcţie de mărime) deasupra cărnii feliate.
Acum e timpul să amestecaţi hreanul cu creme fraîche.
Pasta obţinută trebuie să fie bine condimentată, având nevoie, de regulă, de puţin oţet din vin alb sau de nişte suc de lămâie.
Turnaţi compoziţia peste sfeclă. Dregeţi frunzele de cardama cu ulei de măsline şi suc de lămâie.
Apoi răspândiţi-le deasupra platoului, împreună cu parmezanul ras.
Carpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan
Pofta buna!