Carpaccio de vita cu vin

Printeaza

Carpaccio de vita cu vin din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline, vin alb, menta, sare si piper alb.

 

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de vită (felii foarte subţiri)
  • 4 dovlecei (zucchini)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1/2 pahar vin alb
  • câteva frunze de mentă
  • sare şi piper alb

 

 

Mod de preparare:

Carpaccio de vita cu vin: Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline.

Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cu­ţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.

Incălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute.

Scurge dovleceii de apă, aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 2-3 minute.

Lasă câteva minute preparatul să se odihnească, apoi serveşte-l aromat cu frunze de mentă proaspătă.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul

O reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.