O reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri de […]
Carpaccio de vita cu vin
PrinteazaCarpaccio de vita cu vin din: pulpa de vita, dovlecei, ulei de masline, vin alb, menta, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de vită (felii foarte subţiri)
- 4 dovlecei (zucchini)
- 4 linguri ulei de măsline
- 1/2 pahar vin alb
- câteva frunze de mentă
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Carpaccio de vita cu vin: Aranjează feliile de carne într-un vas termorezistent, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu ulei de măsline.
Taie dovleceii bastonaşe subţiri cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, presară-i cu sare şi lasă-i 30 de minute.
Incălzeşte cuptorul la 200° C, pune vasul cu carne şi coace timp de 5 minute.
Scurge dovleceii de apă, aranjează-i uniform peste carne, stropeşte cu vin alb şi pune vasul din nou în cuptor pentru 2-3 minute.
Lasă câteva minute preparatul să se odihnească, apoi serveşte-l aromat cu frunze de mentă proaspătă.
Poftă bună!
Carpaccio de somon cu untişor şi fenicul
Pofta buna!