Carrot Cake cu glazură – Rețetă autentica si gustoasa

Printeaza

Carrot Cake cu glazură – Rețetă autentica si gustoasa din: morcovi, ulei vegetal, oua, zahar brun, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, nucsoara, sare, alune, branza, unt, zahar pudra, extract de vanilie.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 căni de morcovi proaspeți, rasați
  • 1 cană de ulei vegetal
  • 4 ouă
  • 2 căni de zahăr brun
  • 2 căni de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1/2 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 cană de nuci sau alune mărunțite (opțional)

Pentru glazură de cream cheese:

  • 225g de brânză cream cheese
  • 1/2 cană de unt la temperatura camerei
  • 2 căni de zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu unt și făină.

Într-un castron mare, amestecați morcovii rasați, uleiul, ouăle și zahărul brun până la omogenizare.

Într-un alt castron, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara măcinată și sarea.

Adăugați amestecul de ingrediente uscate treptat în amestecul cu morcovi și amestecați bine până la omogenizare. Adăugați nucile sau alunele mărunțite, dacă doriți.

Turnați compoziția rezultată în tava pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când un băț de copt introdus în mijlocul prăjiturii iese curat.

Între timp, pregătiți glazura de cream cheese: amestecați brânza cream cheese, untul, zahărul pudră și extractul de vanilie într-un castron până obțineți o glazură fină și omogenă.

După ce blatul de carrot cake s-a răcit complet, acoperiți-l cu glazura de cream cheese.

Carrot Cake cu glazură – Rețetă autentica si gustoasa

Informații nutriționale:

Calorii: Aproximativ 350 de calorii per porție (portie standard)

  • Carbohidrați: Aproximativ 45g per porție
  • Proteine: Aproximativ 4g per porție
  • Grăsimi: Aproximativ 18g per porție

 

Carrot cake este o prăjitură cu morcovi originară din Europa, care a devenit populară în Statele Unite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, datorită faptului că morcovii erau ușor de găsit și de folosit în timpurile de austeritate.

Astăzi, carrot cake este iubită pentru textura sa umedă și gustul bogat de morcovi, completat perfect de glazura de cream cheese.

Această rețetă autentică vă va încânta cu fiecare mușcătură și vă va aduce aminte de dulciurile făcute cu drag de bunicii noștri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Carrot cake

Carrot cake

Carrot cake din: faina, zahar, ulei, morcovi, praf de copt, scortisoara, sare, oua, zahar vanilat, unt, branza dulce, zahar pudra, coaja de lamie, zeama de lamaie.   Ingrediente blat: 180g făină cernută 200 g zahăr 180 ml ulei de floarea soarelui 230 g morcovi daţi pe râzătoare şi uşor storşi 1/2 linguriţă de praf de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.