Carrot Cake – Tort cu morcovi din: morcovi, zahar brun, ulei vegetal, oua, extract de vanilie, praf de copt, faina de grau, bicarbonat, sare, scortisoara, chimbir, cuisoare, nuci, stafide. Ingrediente: 2 căni de morcovi rași fin 1 cană de zahăr brun 1 cană de ulei vegetal 3 ouă mari 1 linguriță de extract de […]
Carrot cake
PrinteazaCarrot cake din: faina, zahar, ulei, morcovi, praf de copt, scortisoara, sare, oua, zahar vanilat, unt, branza dulce, zahar pudra, coaja de lamie, zeama de lamaie.
- 180g făină cernută
- 200 g zahăr
- 180 ml ulei de floarea soarelui
- 230 g morcovi daţi pe râzătoare şi uşor storşi
- 1/2 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 ouă
- 1 plic de zahăr vanilat
Ingrediente glazura:
- 200 g unt
- 400 g cremă de brânză dulce
- 200 g zahăr pudră
- 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă
- 1 – 2 linguriţe de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul lai 190°C. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat intr-un castron până când zahărul se dizolvă.
Adaugă uleiul şi se omogenizează foarte bine.
Intr-un alt castron se pune făina, praful de copt şi scorţişoara şi se amestecă bine. Adaugă apoi peste compoziţia de ouă şi se amestecă uşor cu o paletă sau o lingură de lemn.
Se adaugă morcovii daţi pe râzătoare şi storşi de zeamă şi se amestecă bine.
Unge o tavă rotundă cu unt şi se pudrează cu făină. Se pune compoziţia în tavă şi se uniformizează.
Coace timp de 35-40 de minute. Se verifică cu o scobitoare dacă aluatul este copt. Scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.
Pentru glazură: se amestecă untul moale cu zahărul până ce devine spumos.
Se adaugă apoi brânza, zeama şi coaja de lămâie şi se amestecă pâna când compoziţia devine omogen.Se întinde cu o paletă peste prăjitura rece.
Carrot cake
Pofta buna!
poate iti place si:
Carrot Cake – Tort cu morcovi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- carrot cake reteta
- reteta carrot cake