Cartof cu creveti picanti
PrinteazaCartof cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia, fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti, patrunjel si maioneza light.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mare
- 2 1/2 lingurite ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 ardei capia rosu mic, feliat
- 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
- 1/2 lingurita de boia iute
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lingura de ketchup
- 100 g de creveti cruzi
- cateva fire de patrunjel, tocate
- 2 linguri de maioneza light
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartoful dulce într-o tavă, unge-l cu puţin ulei şi asezonează-l cu sare.
Dă-l la cuptor 45 de minute, până devine moale. Intre timp, încinge uleiul rămas într-o tigaie.
Adaugă usturoiul şi ardeiul şi sotează-le 2 minute, având grijă să nu se ardă usturoiul.
Pune în tigaie fulgii de ardei iute, jumătate din cantitatea de boia, oţetul, ketchupul, 1 lingură de apă şi creveţii.
Lasă totul să clocotească 2 minute, până se pătrund creveţii. Presară pătrunjelul şi amestecă.
Amestecă boiaua rămasă cu maioneza. Când cartoful e gata, crestează-l adânc pe mijloc în formă de x, adaugă amestecul cu creveţi şi cel de maioneză şi serveşte.
Cartof cu creveti picanti
Pofta buna!
Imi dai si mie?